Salamander

 

Plastové okná a dvere sú vyrábané z kvalitného nemecké profilu SALAMANDER s vystužením z pozinkovanej ocele o hrúbke výlučne 2 mm. Tesnenie sa používa dvojité dorazové, alebo trojité ( 2x dorazové a 1x stredové) z vysokokvalitného materiálu EPDM ( tepelná izolácia, zvuková izolácia, bezpečnosť...)

  • Okná sú štandardne vybavené mikrovetraním vzduchu
  • Farba plastových okien a dverí je štandartne brilantná ultra biela. Možné si je vybrať imitáciu dreva podľa vzorkových fólií.
  • Všetky naše okná sú vybavené výkonnostným zasklením.
  • Pokiaľ chcete Vaše okno optickky rozdeliť, máte k dispozícií celu radu prvkov (medzisklenných) alebo povrchovo lepených priečok.

 

Plastové okná a dvere z profilu SALAMANDER, sa vyznačujú brilantnou bielou farbou, bezkonkurenčným designom a jemne zaoblenými tvarmi. Progresívne zošikmenie zabezpečuje bezproblémový odtok dažďovej vody na parapetnú dosku a ľahké čistenie. Salamandrom spracované PVC, je extrémne zaťažiteľný, 100% recyklovateľný materiál, ktorý aj po rokoch nestráca svoje vlastnosti: zdravotnú nezávadnosť, odolnosť voči svetelným a poveternostným vplyvom, tvarovú stabilitu ľahkú údržbu.

Okná z profilov SALAMANDER si ponechávajú doživotne svoju farebnú stálosť!!!

Nekvalitne a nesprávne prevedená montáž by mohla znehodnotiť,

či obmedziť funkciu Vaších okien a dverí.

Vlastnosti profilu SALAMANDER:

Tvrdý PVC s vysokou rázovou húževnatosťou (DIN 7748)
• Špecifická váha: 1,43 g/cm3
• Pevnosť v ťahu: 48 MPa
• Modul pružnosti: 2700 MPa
• Vrubová húževnatosť: +20°C (0°C) 30 kJ/m2 (8 kJ/m2)
• Rázová húževnatosť: -40°C bez zlomu
• Koeficient dĺžkovej rozťažnosti: 0,08 mm/m/°C
• Teplota mäknutia: + 82°C
• Dobrá odolnosť proti kyselinám, soliam, alkoholom, aldehydom a kationom
• Ultra biela brilantná farba

Tepelno-izoláčné vlastnosti profilu SALAMANDER:

V období neustáleho zdražovania energie je tepelná izolácia pre spotrebiteľa veľmi dôležitá. Tepelné straty okien predstavujú 30-40% celkových strát. Plastové profily SALAMANDER patria z pohľadu tepelnej ochrany do 1. triedy, medzi materiály s najlepšími parametrami.

Zvukovo-izoláčné vlastnosti profilu SALAMANDER:

Stále rastúce zaťaženie dopravným hlukom škodí ľudskému organizmu a spôsobuje radu ochorení. Plastové okna z profilu SALAMANDER vykazujú výborné zvukovo-izolačné vlastnosti a s príslušnými typmi skiel spĺňajú požadované hodnoty pre ochranu pred hlukom.

Pri bežnej prevádzke postačí štandardné izolačné dvojsklo (Rw=31dB), v rušných uliciach, letiskách sú k dispozícií protihlukové sklá so zvýšenou hodnotou vzduchovej neprezvučnosti o 5-10dB, čo je výrazný rozdiel v útlume hluku. Zvukové izolačné zasklenie má špeciálnu skladbu dvojskla, medzeru medzi sklami vyplnenú zmesou obsahujúcou tažký plyn (SF6 - hexafluorid síry), bežné sklo môže byť nahradené sklom vrstveným.

Bezpečnosť profilu SALAMANDER:

Systém bezpečnosti je vytvorený pomocou dodatočných prvkov kovania (stupeň WK1) alebo s použitím bezpečnostného tvrdeného alebo vrstveného skla, prípadne v kombinácií so sklom s drátenou vložkou. Vrstvené bezpečnostné sklo naviac prispieva k stlmeniu hluku.

Spárová prievzdušnosť profilu SALAMANDER:

Do všetkých otváravo-sklopných krídel okien je štandartne dodané mikrovetranie. Mikrovetranie zaisťuje výmenu vzduchu v miestnosti pomocou špeciálneho člena v kovaní. Pokiaľ sa kľučkou otočí o 45°(4.poloha kľučky), krídlo sa "odtesní" cca o 4-6mm.

 

Copyright © 2017. All Rights Reserved.